17.8.2014

Kivitettynä poltettuna puhkun ja puhallan itseni lomille hoi !

Ja otetaas sitte vielä kerta kiellon päälle ! Vai oliks se kielon? Tulppaanin? Leskenlehden? Emmee ny kyllä vannomaan. Mitä se edes tarkottaa? Kiellon päälle? Finlandese-forumin mukaan se tarkoittaa sitä, että kun on kerran jotain kielletty, niin pitää yrittää toistamiseen. Aha. Eihän tää nyt tähän yhteyteen sovi sitte alkuunkaan... Tai no. Periaatteessa sopii joo. 

Ensimmäisen kerran jälkeen minä nimittäin mietin, että se oli siinä. Alitajuntani esitti kieltolauseen, sanoi, ettei enempää, that's it kiitos soronoo. Mutta niin kävi, että tämän kiellon (kielon?) päälle laskettiin vielä toinen kerta, joka sanoi toden. Mistä on siis kyse? No kysehän on kolmesta pikkupossusta jotka seikkailivat lastentapahtuman stagella paitsi toissapäivänä, myös tänä kauhean kauniina, erittäin työntäyteisenä sunnuntaipäivänä. Kyllä, seitsenpäiväinen työviikko on nyt takanapäin. Huh hulluutta! 

Mutta tänään, tänään kamerani jatkeena oli kerrankin se sellainen työkaveri, joka oikeasti otti kamerallani kuvia, eikä vaan kuvitellut ottavansa. Tässäpä siis tapahtumaviikon viimeisen ja  samalla lomaa (!!!) edeltävän päivän kuvatuksia. (Kuvanlaatu on ihan persiistä, mutten pyytele anteeksi ensialkuunkaan. Epätäydellisyys on kaunista, vaalin sitä kuin Roope Ankka valuuttaa).

                  Alkulämmittelyä: Mikä on tämä? No sehän on BRICK! Tiilenmurikka!David, sano se sana, S A N O se S A N A !


Harry sun vugi. What is this ? Slap it, kick it, bite it, whatever, but do something!


Lämmittely koostuu tyypillisesti simppeleistä leikeistä ja näytelmässä esiintyvien avainsanojen opettelusta simppelien leikkien avulla. Minä olin vastuussa jälkimmäisestä. Opetin kakruille samat sanat kuin edelliselläkin kerralla, vaikka tällä kertaa olisi ollut mahdollista opettaa enemmänkin, sen verran vanhempia lapset olivat. Viime kertaisille 3-4-vuotiaille ei varmaan mennyt kaaliin kuin se, että lavalla riehui kolme possupäähineistä hassua tätiä ja yksi susi joka piti hengiltäkivittää. Isommat lapset, kas, käyttäytyivät kuten teatterissa nyt (länsimaalais)normaalisti käyttäydytään. Osasivat myös englantia entuudestaan ja olivat näytelmässä mukana kuin noh.. normaalit... lapset (?). Voiko näin sanoa? No, sanon kuitenkin. No offense. Mutta siis, 3-4-vuotiaille englannin opettaminen. Eh. Ehei. EI.  

Tänään sain ensikertaa jopa kipinän alkaa opettaa englantia syyskuusta alkaen kun jengi palaa koulupäiväjärjestykseen. Innostuin. Inspiroiduin. Tänään hoksasin että plus kutoset on mun juttu. Niitä kiinnostaa, ne haluaa oppia ja niillä on jo pohjalla tietotaito. Ja niiden pinna kestää pidempään kuin kymmenen minuuttia. Jes jes jes ! Toki kipinäni taustalla saattoi myös olla tietotunne siitä että edessä siintää viiden päivän VAPAUS.

Anyhow, kun te nyt kuitenkin halusitte tämän nähdä, niin paljastettakoon Maama isona pahana sutena. Olkaatten hyvät ! Sieltä se nyt tulee, vasemmasta nurkasta...


Siinä se muriseeäriseekarjuu auringon valokeilassa:...luulee onnistuvansa missiossaan, typerys. Hetkellisesti tyytyväinen susihukka:


Mutta perhana, brick-house ei puhaltaen kaadu!
'On paras kalliolle rakentaa, silloin varman perustuksen saa'


Ja niin todellisuus iskee vasten kasvoja. Tai siis turpaa...


Ja tuli, ouuuu, iskee pyllyn alle! Ja tuli pyllyn alla ja yllä se pakeneeeeee.....


Ja MUR ÄRH GRAU niillä kaikilla oli niin muukaavaa !


Ja ne kaikki oli kauheeeeen onnellisia ja sit ne tanssi koska pahis oli poissa!  


Sit arvottiin taas krääsää! Ja Angry Birds-tietokonepeli (kyllä, AB on täälläkin, itse asiassa MADE in China!) meneee......Johnille !


Ja sitten jonoon järjesty! Välipala-aika! Hiphip hophop, vasen kaks kolme!


Ja loppuhuipennukseksi tällainen susihukan HYPPY ! Loikkis koikkis !Tää hyppelee nyt lomille sellaista reittiä että: Ruokaa, hotellille (joka on ollut kotini kaksi viimeistä viikkoa), valmiiksi pakatut kamat messiin, taksiin työkaverin kanssa, taksilla uudelle kämpälle, jossa tää asettuu uuteen kotiin, makaa sängyssä niinku uitolla tukki ja kelaa et elämä on laiffii sillonki ku tää luulee ettei oo ja sit tää on kotonaan kuin kotonaan, nukkuu yön yli ja lähtee maanantaina Pekingiin ! Blogissa siis odotettavissa: Maaman uus hima ja Kiinan muuri. Pysykää kanavalla!

                                         Bye Bye kuten sanoo kiinalainenKIN !

                                                               ***   ***   ***

PS. Kannatti tehdä 6+7 päiväiset työviikot: Pomo palkitsi poppoon ruhtinaallisin eväin!
6 kommenttia:

 1. Hih,mikä susi:)
  Lapsethan katsoo sua alussa ihan haltioissaan ja sitten nauraa päälle;D Ja kiva kun löysit inspiksen,taitaa tuo työ jo sujua mukavemmin ,pitkästä työviikosta huolimatta. Vaikuttaa ihan kivaltakin!
  Vau Peking ja Kiinan muuri,kuuluuko sekin työkuvaan vai onko sulla holiday pitkän työviikon jälkeen? Toivottavasti sieltä saa helpommin ymmärrettävää sapuskaa.Mutta nuo pomon tarjoamat herkut näyttää namilta!
  Mahtavaa Pekingin reissua Maama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo ! Käyvät varmaan kaikki tunnetilat läpi järjestäen: Haltioituminen, myötähäpeä, pelko ja riemu vartissa : D Joo, esiintyminen on aika kivaa, lavalla tulee kiva olo ja nautin suunnattomasti. Mutta työ nyt ei itsessäään ole kummemaksi muuttunut, päinvastoin: 5 päivän loman ekana päivnä tulikin viesti että 3pv jälkeen pitäis palata töihin, koska se oli pomon määräys. Minä jo lomani suunnitellut viittä päivää ajatellen. Edessä olis siis työviikko torstai-(seur.vkn) perjantai eli 9 päivää putkeen. Sanoin ei. Tutori lupasi välittää viestini pomolle. Hmph

   Ei kuulu työnkuvaan vaan on (olisi pitänyt olla) viiden päivän breikki jonka päätin viettää Pekingissä, kuten aikoinaan Israelissa vietin vapaani milloin missäkin : ) Ja jo nyt olen syönyt kiinalaista, menut on englanniksi (!), ja ne kaikki ulkomaalaiset ovat täällä (ja Shanghaissa) ! : ) Mietin jo että missä ne on häh.

   Kiitos kiitos, kyllä tästä hyvä tulee vaikka lyhyeksi jäisikin ! Halauksia ja ihanaa viikkoa Israeliin!

   Poista
  2. Kiitos Maama.ja nautinnollista lomaa! Ja hyvä että viestitit noin pomolle,pidä vain kiinni siitä mitä sulle on luvattu. Ja arvasin että tuoll Pekingissä on menut englanniksikin;D

   Poista
  3. Tattista ! Kovasti yritän pitää puoleni pitäen samalla kuitenkin mielessä täkäläisen työmentaliteetin. Suoraan sanomista pidetään epäkohteliaana ja 'hyökkäämällä/vähääkään agressiivisemmalla asenteella' saatan aiheuttaa sen että vastapuoli 'menettää kasvonsa mikä on Kiinassa suorin tie tuhota ihmissuhde (oli kyseessä sitten pomo-työntekijä, kaveri- tai poika-tyttöystävä-suhde). Arvostavat kuulemma asiallista keskustelua mutta pienikin äänenkorottaminen on huono merkki. Alan olemaan siinä rajoilla, että pystyn pysymään rajojen sisällä...

   Joo, Peking on näyttänyt mulle nyt sen Kiinan jota oikeasti tulin katsomaan. Taakka putos harteilta jotenkin heti! Meininki on länsimaalaista mutta samalla perinteistä kiinalaista, englanti puhutaan aika laajalti ja ulkomaalaisia on yllin kyllin. Melkein kun Lontoossa olis ! : ) Täällä vois melkein asua, tuntuu siltä. Vaan ei auta itku markkinoilla. Paluu Xuzhouhun on edessä ! =)

   Poista
 2. Jotensakin tuo performanssi voisi mennä näin: Maama-laoshi: "All in all it´s an -other brick in the wall" johon lapset kuorossa: "We don´t need no education..." ;)
  T: Ari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. And then we teachers leave them kids alone cos they say: "Hey teacher leave us kids alone!"

   Self-education the best education ; )

   Poista