9.8.2014

Goodbye Kids Welcome Kids !

Se oli siinä sitte: Eka ja vika opetusviikko tältä erää. Satuin saapumaan maahan näet sil viissiin hassuun aikaan, että koululaiset olivat juuri pinkaisemassa kolmen viikon lomille ja jäljellä oli vain yksi viikko opetusta. Mikäs siinä, sainpa hyvän ensituntuman koulusta, oppilaista ja opetussysteemistä ennen kaikkea. Ihan jeespoks. Tykkäisin, jos oltais facebookissa. Tykkään silti. Ähäkutit ! 

Eilen oli sitten loppujuhlan aika ja paikka. Oppilaiden vanhemmat kerääntyivät koolle -niinkin runsaslukuisina kuin kolmenkimpassa- ja saivat nauttia esityksistä ja puheista toisensa perään. Lapsensa puolestaan saivat todistusta, kunniakirjaa ja lahjapakettia (kyllä, lahjapakettia) toisensa perään eikä siitä lahjomisesta ja kiittelystä meinannut loppua tulla. Kyseessä on siis lapset iältään 6, 8 ja 12 vee. No, maassa maan tavalla. Täällä tälleen: Vanhemmille valmisteltiin katsomo koulun aulaan. Kultakankaiset nojatuolit aseteltiin herkuilla katetun kahvipöydän ympärille, tee tarjoiltiin hienoista kupeista (kiinalaista posliinia) ja vanhempia(kin) kiitteltiin kiittämisen perään. Kiitos kun valitsitte tämän koulun! Oikea valinta! Rakastamme teitä! Pus!

                         Kiitos kiitos xiexie thank you thank you danke schööönnnn !Lasten kanssa esitimme huikean shown, jota jo aiemmin harjoittelimme ja josta jo edellisessä postauksessa kerroin. Kyseessähän oli 'Sly Fox and the Red Hen'-spektaakkeli ja jos vielä muistatte, allekirjoittanut sai kunnian esittää kotikanalassa äidin perään itkevää tipurukkaa. "My mummy is not at home! Yhyyyyy!" Hyvä minä hyvä me, hyvä meidän joukkue! Sepä meni valtavan hienosti. Mistään ei saanut mitään selvää, kakarat kikattivat lavalla ja mumisivat vuorosanansa niin että ne kuulostivat vähintään mandariinikiinalta (sepä oli osuva vertaus se!). Mutta silloin kun kaikki on just for fun, niin silloin se ON FUN!
Lots of Laughia eli LOLlia tuotti myös opettajakunnan tunnissa valmistelema tanssiesitys. Itsepuolustus: minulle kerrottiin tanssiesityksestä eilisaamuna ja kehotettiin harjoittelemaan youtubesta ladatun videon avulla. Ja sepäs nimittäin oli: Oli just for fun ! Muistakaa tämä! Älkää siis kysykö (seuraavan videoklipin katsottuanne): Ootteko tosissanne, aikuiset ihmiset? Myötähäpeä! Vaan hymyilkää ja todetkaa: It looks fun. Näyttääpä HAUSKALTA. Niin ootte hauskoija hyvii ja kaikin puolin edustaviii (että L. Dicaprio ja J. Deppiki pyörtyis)! Kaikkemme panimme peliin (vaan aina ei voi voittaa). *Hän vajoaa nyt maan alle tipuotsapannassaan*
                     
                                                           Tällaista (tunnissa!) tuli: 

                                             *** Jos ei avaudu, youtube-linkki tässänäi: 
                                        https://www.youtube.com/watch?v=FwH3qU9M3W4

                                          

Duo xie xie xie xie  !!!!

***   ***   ***

Tänään lauantaina palasimme yliaikatyöpäiväjärjestykseen suunnitteluprojektin muodossa. Edessä on kolme viikkoa koulun markkinointia ja mainostusta paikallisille lapsiperheille ennen kun syyskuu koittaa ja uudet kakarat (toivon mukaan fingers crossed!) toivotetaan tervetulleiksi oppimaan englantia astetta rennommalla opetusmeiningillä. Tänään oli siis ensimmäinen pläänipäivä mikä minun kohdallani tarkoitti uutta spektaakkelihaastetta (ovat näköjään yhtä mieltä siitä että Maria kannattaa panna lavalle eläinasu yllään, koska silloin, SILLOIN magic happens). Koulumme pääjohtaja (joka puhuu täydellistä amerikanenglantia, omg, ihanaa!) tuli Taiwanista kylään ja esitteli minulle Gruffalon, Brittiläisen lastensadun, jonka nimeltä jo tiesinkin. Suomalaiselta nimeltään kyseinen mörökölli on tietääksenimuistaakseni Mörkyli. Menetteleehän tuokin, mutta Gruffissa on sitä jotain ! "Se jokin Gruffissa on" Pomojen pomo kertoi (random!), että tänään iltapäivällä lähtisimme paikalliselle asuinalueelle uuden näytelmän kanssa, näytelmän, jossa minulle lankesi kolmoisroolitus. Aamu kului siis sangen nopsaan kettua, pöllöä ja käärmettä otsapanta päässä näytellessä. 

Tässä tulee esimakua tulevasta showsta, jonka voimin olisi siis vakaa aikomus ja tositarkoitus vetää satapäin lapsia koulumme kirjoille syyskuusta alkaen. Maria hoitaa homman, nou worrii!
               
                Gruffalo Video: https://www.youtube.com/watch?v=hSmBRCYBS-M


                                         Toivottakaa hei onnee matkaan ! Hei !

                                                            ***   ***   ***

4 kommenttia:

 1. Aika makeat juhlat;D Ja koulun tilat näyttävät tosi hyviltä:) Mukavaa plänninkiä ja markkinointia vaan Maama:;toivottavasti löyty paljon uusia lapsia tuonne.

  Mahtava tanssiesitys !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä. Valmisteltiin juhlaa koko päivä kolmea aikuista varten (jotta tuovat lapsensa syksyllä takaisin ;)). Ei siinä mitään. Oli aika hupaisaa ja kaikessa lahjomisessaankin rentoa ja mukavata, vaikka päivä vähän pitkäksi venähtikin.

   Hyvä että video viimeinkin näkyy ! Tätä showta ei kannata missata !

   Poista
 2. Jep, olihan se, eikä tarvinnut pienintäkään myötähäpeän tunnetta! Toivottavasti tuo kolme kertautuu moninkertaisesti ja miksi ei kertautuisi :) Sinussa on myös monen muun lahjakkuusalueen lisäksi ilmeinen showtanssijan (aina tilanteeseen mukautuen) kyvykkyys!
  T: Ari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kommentoisin vaan että: Olihan se.

   Liike kun lähtee lantiosta niin näyttää melkeen hyvältä vaikkois koreograafiat hukassa ku Ellun kanat. Huhun mukaan nekin on hukassa.

   Ainiin: Kiitos : )

   Poista