17.7.2014

Terveisiä Joogien Joogilta

Se ois sitte joogaretriitti loppusuoralla eli viimeistä päivää vaille valmis, purkissa ja paketissa niinku murot pahvilootan sisälle survotussa muovipussissa. Niin se menee, elämässä, että kaikki hyvä ja (uskokaa tai älkää, mutta urpoja ootte jos ette!!!) ihan kaikki huonokin loppuu aikanaan, koska se on luonnonlaki, ettei mikään säily ennallaan, vaan kaikki kulkee kiertoradallaan, aurinko laskee joka ilta samaan ilmansuuntaan ja nousee vastakkaisesta suunnasta (en nyt mainitse suuntia, koska menevät aina väärinpäin, vaikka googlettaakin toki voisin, mutten malta), ja sil viissiin, että maailma on liikkeessä 24/7 ja kaikki on ihanan ohikiitävää kuin sudenkorennon lento Mallinkaisen rannalla. Vish vash ! Olipa kaunis olento ! Onopa kaunis elämä ! Universumi sellaisessa ikiliikkeessä että joogeintakin joogia pyörryttää! 

Se ois sitte sellaset kuulumiset tällä kertaa, että Maamalla oli mainio relax-viikko keskellä ei-mitään eli keskellä aivan kaikkeinta kaikkea. Olen relannut täällä, kaiken ytimessä jos niikseen tulee ja niikseen se nimenomaan tulee, että kaiken ydin on siellä missä on ei-mikään, nothingness, missä on tyhjää tilaa ja aakeeta laakeeta, absoluuttista hiljaisuutta luonnon ääniä täynnä. Vietin viikon maailman navassa (metsänkirjavaan nöyhtään kiedottuna!), elämän alkulähteillä kera mahtavan seuran, maittavan muonan ja virtaavan veden (olihan retriitin teemana 'soft water') panostaen kokonaisvaltaiseen kehon- mielen- ja sielunhoivaan. Olen ollut hyvässä hoidossa, luontoäidin ja joogigurujen hellässä huomassa ja kas, huomaan voivani hyvin. Voin erinomaisen voimaantuneesti !

         Tässäpä joogaretriitin tunnelmia kuvin, koska sanat ajautuivat umpikujaan: 

                                                                  Talon säännöt:    Varoitus ovensuulla: Yoga aiheuttaa terveyttä ja  onnellisuutta !


Talon isäntä: Kultainennoutaja nimeltään Moses. Talon nimi: Vale de Moses


Päärakennus vasemmalla mäen  päällä. Asuinmökkejä edustalla:


Minun ja kumppanini maja: Iki-ihana TIIPII !


***   ***   ***

Retriittiviikon ohjelma ynnä muuta materiaalia hintoineen, ajankohtineen kaikkineen löytyy retriitin nettisivuilta: http://valedemoses.com/ Welcome Pack-osiosta. Mutta koska arviolta 0.00000000000000000001% lukijoistani klikkaa edellistä linkkiä -siitäkin huolimatta, että teistä 100% tietenkin kiinnostaa mitä täällä tapahtuu-, niin helpotanpa elämäänne: Tässä joogaretriitin peruspäivän runko tiiviissä paketissa:

Daily Schedule eli Päiväsheduuli eiku...

8.00: Aamun meditaatiokävely metsässä 
9:00-10.30: Aamujooga
10.45: Aamiainen päärakennuksessa (ihanaa puuroa hedelmäsalaatilla ja siemensekoituksella!)
11.00am-2pm: Hierontoja (jos on oma hieronta-aikasi) ja vapaa-aikaa 
2.00-3.00pm: Lounas
3-4.30pm: Hierontoja/vapaa-aikaa 
Vapaa-aikaa/uintia/metsäretkiä/lueskelua/rentoutumista/vapaata oleskelua/retki mutakylpyyn läheiselle mutajoelle
5-6.30pm: Illan joogatunnit
7-9pm: Illallinen päärakennuksella 
10pm->: Unta kuuppaan !

***   ***   ***

Tältä tämä näyttää käytännössä....

Joogatunnin tunteita ja tuoksuja...
Vapaa-ajanviettoa metsälammella:


Joogeja lepotauolla:


Ruokaa ruokaa ! Vegeä vegeä,  mutta eipä ole biffinikävä iskenyt!
 

Ja kun ilta alkaa tummua laakson ylle, pelaillaan Scrablea internationaalisti: 
                                      Kaikki kielet sallittu (kunhan ei huijaa!) !


Ja sitten ilta taittaa selkänsä yön paineen alla, kuu hyppää auringon reppuselkään ja pimeys hiipii iholle ja täyttää huoneen ykskaks, nopeasti kuin katkaisijasta sammutettuna. Tiks kiinni, sanoi päivä kun sulki oven selkänsä takana. Ja niin nuo, ne, me, lopenuupuneet ja samalla autuaasti uudistuneet joogit käyvät levolle kukin omiin majoihinsa, käpertyvät peittojensa alle kukin omiin hiljaisuuksiinsa kehojensa ääniä kuuntelemaan, nukahtavat sikiöasennossa suoristuakseen jälleen uuteen aamuun, jota kukaan ei ennalta tunne, mutta joka kurkistelee sängyn alta ja tuikkii sisään tiipiin katon reiästä ja mökkien ikkunoista tuhansien tähtien muodossa, laulaa lohdullista lullabyta luoduilleen: What a wonderful wonderful life. No need to cry, this time, it's a wonderful wonderful life.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti