23.7.2014

Matkavinkkejä Osa 1: Porto, Portugal

Hurraa! Yksi rohkelikko uskaltautui vastaamaan blogini vasemmassa sivupalkissa sijaitsevaan (VINKPRKLVINK!) kyselyyn ja ilmoittamaan kiinnostuksestaan matkavinkkejä kohtaan. Kiitos sinulle, yhdelle nimettömälle ! Ilmoittaudu ihmeessä, laitan nimesi ylös vastaisen varalle ; ) Ilouutinen sinulle: Toiveesi on kuultu. Matkavinkit osa yksi starttaa nyt eikä hetikohta!

Täällä Lontoossa oleillessani melkein kuin lomaillessani, muttei ihan, vaan uusintaesseetä (Aa Är Gee Hoo ARGH!) kirjoittaessani ja tulevaan Kiinan keissiin henkisfyysispsyykkisesti valmistautuessani palaan mieluusti ajassa menneisyyteen ja vellon hetken kanssanne edellisen reissun kuvissa ja tunnelmissa. Joojoo, kuulen kyllä: Tiedän tiedän, tätä vellontaa on nyt harrastettu osimoilleen niin paljon, että ollaan kohta kaikki kaulaamme myöten Maaman matkahistorian vellonnassa. Mutta tällä kertaa otetaankin aiheeseen näkökulma uusi, muovaillaan torniksi perunamuusi ja raahataan heinäkuussa kotiin joulukuusi! Rautalangasta vääntäen: Palataan siis kaikki joukolla Portugaliin Portoon (joka on mielestäni pääkaupunki-Lissabonia huikean paljon vierailumukavampi city) ja palataan sinne sillä meiningillä että tällä: 

*** 10 things to DO in Porto eli 10 jutskaa jotka Porton kävijän täytyy tehdä kokea ja nähdä (minun mielestäni ja minullahan tunnetusti on sangen oikeamielinen mieli)***

1) Thing One eli Asija Yksi: Ottakaa gondoli ylös suurelle sillalle
* Yhteen suuntaan (one way): 5 euroa, edestakas (round-trip) 8 euroa
* Pakettitarjouksia suosittelen ! Esim. gondoli-nähtävyysbussi-risteily: 24 euroa/henk.2) Thing Two eli Tekeminen Kaksi: Kulkekaa yli suuren sillan: Dom Luis Bridge
* Sillan oikean puoleisessa päädyssä myös suuret puutarhat ja linnoitus3) Thing Three eli Touhu Kolme: Ottakaa turisibusa ympäri cityn jee! Ei oo häpeeeee!
* Normilippu: 13 euroa, edelleen suosittelen pakettilippua, joita on moneen lähtöön...4) Thing Four eli Tehtävä Neljä: Miniristeily joella ('6 bridges cruize')
* Normihinta 10e/cruise, edelleen, suosittelen pakettisettejä...

                                                               Pakettitarjouksia...

                         

5) Thing Fiver eli Homma Viis: Menkää leffaan: Lokaatio: Shopping Center Arrabida

* Normilippu n. 6.50 euroa, opiskelija 5.10 euroa (oma Britti-opiskelijakorttini kelpasi!)
* Ei dubbauksia, vaan tekstitykset. Bueno !
* Kaikki uutuudet ON!
* Ei väliaikoja ;)
* + Ostoskeskus itse on shoppailijoiden paratiisi & ruokamesta huikeen muikee!

6) Thing Six eli Duuni Kuus: Syökää Hyvin ja Riittoisasti ! ;)

* Kokeilkaa kaikenlaista paikallista kalaa & seafoodia!
* Sangria, after eight jätski, pasteis de nata-piiras (makea), pasteis de belem-piiras (suolainen), plus kaikki mahdolliset makeat piiraat, tortut ja kaakut. Portugalilaisilla on jättimäinen sokerihammas ! ;)
* + Hinnat putoavat aika reippahasti vähän keskustan ulkopuolella
7) Thing Seven eli Missio Seiska: Tsiikatkaa Porton historiaa (Porton katedraali, Santa Claran kirkko) ! Linnoja, museoita, raunioita! Bongailkaa kylttejä nippelitietojen kera!


8) Thing Eight eli Puuha Kasi: Rantakahvilat. Lots of Lööv ! Tämä suosikkini:9) Thing Nine eli Projekti Ysi: Rantabulevardin markkinat paikallisine käsitöineen...

                         

10) Thing Ten eli Tingi Kybä:Tsillatkaa rantabulevardilla, nauttikaa aurinkosta, rakastakaa kaupunkia ja se rakastaa teitä takas !  =)


By: Porto With Lov.


***   ***   ***


7 kommenttia:

 1. No nyt on siis kaksi,jotka on vastannut siihen kyselyyn;D
  Ihanan näköistä Portossa,olen ollut Espanjassa varmaan yli 20 kertaa mutten kertaakaan Portugalissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on jo viisi sankaria ja sankaritarta ! Hatunnosto hiirenklikkauksesta ! : ) Ei mutta oikeesti: Jeesaa paljon tietää mikä kolahtaa mikä ei ja kun kuitenkin blogin tilastoista näkyy, että jengiä piisaa ja blogia luetaan : )

   Portugali on ehdottomasti visiitin arvoinen maa. Itse mietin, että mitä sitä suotta suoraa tietä kotiin lähtemään, kun on uusi maa uusine haasteineen tunnin junamatkan päästä Santiagosta. Helppo hurauttaa Espanjan puolelta vaikka viikonlopuksi !

   PS. Yllätyin että: Kieli on hurjan erilainen kuin espanja ja porukka puhuu englantia kautta linjan kun taas Espanjassa ei juuri englannilla pärjää. Ovat lähellä mutta silti niin kaukana toisistaan !

   Poista
 2. Minäkin kävin antamassa ääneni, vaikka eksyinkin blogiisi ihan ensimmäistä (tuskin viimeistä) kertaa eli oikeastaan kaikki käy :D Tämä ainakin oli kattava vinkkipostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kjih, kiitokset ! Vähän kun potkii pyllylle, niin johan lähtee ääntä tulemaan ; ) Kiva kun kyläilit ja kiva jos tulet toistekin ! Vinkkejä lienee tuleman tulevaisuudessakin säännöllisen epäsäännölliseen tahtiin.

   Poista
 3. Tulin vierailulle. Ihanan näköisiä kuvia. Upeita! Krista x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit ja tervetuloa useamminkin piipahtelemaan ! : >

   Kuvamatskua tosiaan piisaa --ehkä toisinaan siksi että kuvat kertovat enemmän kuin vajavaiset/liialliset sanat, jotka tuppaavat toisinaan sotkeutumaan toisiinsa, umpisolmuisiksi lankakeriksi vailla päätä ja häntää. : >

   Ihanaa kesäääää Krista ! xx

   Poista
 4. Portoon (ja sieltä Santiago Compostellaan ) menossa ja siksi "eksyin" sivuille , päivä aikaa katsella kaupunkia, kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista