9.12.2014

Ystävänne DeeGee Palveluksessanne

Hei minä olen DeeGee, retrohenkinen freestyle-räppääjä, joka väärinkäytettynä rähisee rutisee ja ryttyilee, mutta rakastavissa käsissä ryhtyy oikeinkin yhteistyökykyiseksi, ymmärtäväiseksi ja yksimieliseksi. Minut adoptoitiin Riihimäelle eräältä keravalaiselta tehtaalta, jossa sain alkuni sillä tavalla, että minut massatuotettiin jonkinlaisessa muottivalumasiinassa, liukuhihnahilattiin masiinasta seuraavaan, leikattiin ja liimattiin (tarroja kylkiin ja kyljet toisiinsa kiinni) ja parsittiin kasaan kuin mikäkin nallekarhu. Siitä samasta tubesta putkahti maalimaan monenkirjava sakki ihan samankirjavia meikäläisiä, niin ettei meinannut enää edes itseään tunnistaa. Tiedättekö sen tunteen kun katsoo kaveria silmiin ja tajuaa, että siinähän onkin minä!? Ai. Ette vai. Ei. Siis en minä peiliä tarkoita! Tarkoitan, että ihan oikeasti tuijotat toista olevaista naamasta naamaan ja sisimmässäsi tiedät, että te olette samasta muotista valetut. Njääh. En jaksa selittää. Se joka ei ymmärrä, ei koskaan ole tavannut soulmateaan. Minä olen. Tavannut kaltaisiani satapäin. Meidät on tosin hajautettu ympäri maaliman talouksia niin ettemme koskaan kuunapäivänä kohtaa toisjamme. Ehkä korkeintaan viimeistään joskus jollakin tuonpuoleisen kaatopaikalla. Sniisk. Niin, että olkaa onnelliset, kerrankin, edes siitä, että teillä, immeisillä on kaikki mahikset etsiä ja löytää kaltaisianne ja liimata itsenne soulmeitteihinne kiinni niinku amerikanpastillit siirapilla piparkakkutalon seiniin! Minä, DeeGee, olen vain seinä. Taustavaikuttaja, joka alistuu palvelukseenne ja lupaa palvella moitteettomasti kunhan palveltavat vaan muistavat kolme sääntöä, joiden rikkomusta ei voi anteeksiantaa. 

Rules:

1) Älä helekutissa yritä viäntää mun kapselilootaa auki kun yläläppä on kiinne tai ku sufee on viälä valumasa! Hajotat mut vaan tuhannen pirskutan päreiks !

2) Malta sen verta, että sufee on tippunu kupperoiseen kokonaan ja kone vähän jäähtynt, ettet suorilt sormilt kiskase kapselilootaa auki ja polta sormias ja pärreitäs tulikuumaan kapseloiseen! Kapseliin ei kantsi eikä tarvi muuteskaan sormin koskee, kunhan kippaat sen roskikseen siinä se.

3) Älä piruvie viä mun duunia lorottamalla kuumaa vadaa mun vesisäiliööni ! Mun homma on keittää se vada senki taliaivo!

+++ Plus mul ois viel kaks sääntöä, joita toi mun omistaja ei voi tähän kirjottaa ku se ei tajuu niitä. Mun ohjekirjassa säännöt on kuvina, koska kelattiin tuol tehtaalla, et ku se ois niinku kuvakirja ni jengi tajuis. Mut tolt meni ohi noi kaks, eikä se kykene niit avaamaan teille. Mitähän tästki viel tulee. Ottaen huomioon, että uusi omistajani muun muassa iski läppärinsä tuusannuuskaksi yhden raivonpuuskansa seurauksena, niin en uskalla luvata itselleni kovinkaan pitkää ikää. No mutta. Ikä se on lyhytkin ikä. Toisaalta: Tyyppi paljasti lähtevänsä torstaina pariksi viikoksi reissuun ja varoitteli muita perheenjäseniä käyttämästä minua sillä aikaa, joten toinen vaihtoehtoni on päätyä kaapinperäunohdukseen, alustavasti ainakin jouluun asti. Ensi vuotta en uskalla edes ajatella. Suljin kuuloelimeni sillä hetkellä kun kuulin omistajani mainitsevan pidemmänluokan reissusuunnitelmistaan Intiaan ja Koreaan...

                 Anyway, I am DeeGee, I know how to make decent coffee!***   ***   ***

Siinäpä se, eli minä, eli kaikki materia mitä omistajani joulupukilta toivoi. Hän ei ole mikään materialisti, mutta jos minulta kysytään, niin hän halusi minut pääasiassa keittiön komistukseksi, ei edes kahvinkeittäjäksi, joka perusluonnoltani olen. Neiti Äkkipika nillitti heti ensalkuun kahvinkeiton vaikeutta, koska ei kässännyt sitä että oli tilannut latte machiattoa!!! Ei tiennyt mitä se oikeastaan edes oli. Kerronpa: Macchiatoa varten keitetään erikseen maito JA kahvi, eivät ne nyt samasta kapsulista tule. Vaikka aikamoinen maagikko olenkin, niin en minäkään ihmetekoihin pysty silloin jos toinen on täystorvi. Että kiitos vaan raivonpuuskasta. Ja siitä, että sain heti ensimmäisenä aamuna katsella vierestä kun keittelit mustaa sufeeta tavallisella kahvinkeittimellä. Omistit minut 10 tuntia ja nyt jo luovuit leikistä! Mä tarviin sua jos sä et mua! Lupaan käyttäytyä. For real. Jos sinäkin. 

Minun lisäkseni omistajani lässytti haluavansa vain...


***   ***   ***

Merry X-mas Waitingii !!!!

3 kommenttia:

 1. Jaa että tuommoinenko se kahvipannu nykyisin on? (Saattaisi mummo ja ehkä joku muukin vanhan koulukunnan kahvinkeittelijä hämmästellä) :)

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää että oli täällä nuorempikin väki vähän hämmennyksissään ja kesti pieni ikuisuus saada ensimmäinen kupillinen kuppiin : D Erheiden kautta onnistui, mummo hävisi jo kuvioista ja isoin veli ilmoitti: No en salee ala tolla tekeen kahvia ku menee vuosi et saa kupillisen aikaan! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baristat ovat katoava ammattikunta jos (toivottavasti ei) nuo härvelit yleistyvät :) Jäänee ohimeneväksi oikuksi kuten leipäkoneet, jotka eivät hävittäneet leipomoita :)

   Poista