5.9.2014

Aeroflotti Aewan Floppi !

Nyt kun pääsin NOT TO DO-listojen laatimisen makuun (lue edellinen postaus ellet ymmärrä, mistä listoista ja mauista puhun) niin ei muuta kun samalla höyryllä etiäpäin. KIITOKSET näistä jatkohöyryistä kuuluvat Venäjän lentoyhtiö Aeroflotille, joka oli, kuten otsikkokin vihjaa, täysi floppi. Siinä alkoi ihan ikävöidä toveri-Ryanairia, jonka niskaan olen joskus hamassa menneisyydessä (oi rakas Raiski, se on menneisyyttä! Anna anteeksi minulle, anna!) syytänyt valitusta jos jonkinmoista. Olen esmes repinyt hiuksia päästäni Raiskin koneiden neonkeltaisen värityksen, täpöllä soivan musiikin, yrmeän henkilökunnan ja ärsyttävän syrjäisten nousu-laskulentokenttien vuoksi. Tämä siis siitäkin huolimatta, ettei kukaan ole minua koskaan kuuna päivänä pakottanut Raiskilla lentämään ja aina olisi ollut vaihtoehto Bee, jota en yksinomaan hintaeron takia useinkaan tullut valinneeksi. 

Nyt olisin kernaasti valinnut Raiben (rakkaalla ystävällä on monta nimeä), jos Raibe olisi tarjoutunut lennättämään minut Shanghaista Helsinkiin -taikka vaikka edes sinne Tampere-Pirkkalaan! Mutta ei. Raibe on ilmeisesti lopultakin, vähän viiveellä loukkaantunut pitkään kestäneestä Raibe-vastaisuudestani ja viime vuoden tai kahden aikana virinneestä Norvegian-lovestani. Norvegian kun on alkanut lennättää suomalaisia (tai kai joskus vähän muitakin) Suomesta Brittilään jopa Raiskiakin edullisemmin hinnoin laskualustanaan Gatwick, joka peittoaa Stanstedin mennen tullen. Ah, mutta voi Rybe jos olisit nähnyt missä suossa jouduin rybemään eilen -vai oliko se toissapäivänä? vai molempin?- matkallani Shanghaista Moskovan kautta Helsinkiin. Se oli Aeroflot-suo, johon en itseäni enää hukuta, en vaikka lentäisivät suoraan seuraavassa kohteessani odottavalle kotiovelle. (Tai no ehkä siinä tapauksessa, harkitsen, jos hinnasta sovitaan...).

             Alustukseksi: Tämä on fiilis sillä, joka aueroflotilla lentää


Miksi ko. lentoyhtiö oli sanalla sanoen aivan paska (oho, kaksi sanaa: aivan + paska)?

*** Koska (muutamalla lauseella selitettynä) ***


* Henkilökunta oli yksi jättiläisnorsun veen ruumiillistuma. Kuvittele: Jättiläisnorsun vee. Kuvittele kokonainen lentohenkilökuntakompania, joka näyttää juuri siltä. Tarvitseeko selittää? Lisäinfo: Allekirjoittanut ei todellakaan vaadi mitään päänsilittelyä, kuulumisten kyselyä tai sen ihmeempää small talkia lentoemojen toimesta. Kaikki käy. Paitsi ei sittenkään.

* Ruoka oli kuivaa ja nuivaa, enkä edes uskalla arvailla, mille päivälle päivättyä. Illallinen: Kämmenenkokoinen sämpylä, nappimargariini, muusia ja parsaa ja yksi kanapala plus kämmenenkokoinen salaattikippo, jossa yksi lohipala nahkoineen. Jälkkärinä keltainen hyytelö, makuna keltainen väriaine. Aamupala: About sama setti. Uskokaa tai älkää: About sama setti. Ainoana erona 'pääruoka', jossa kanakönttien sijaan läpinäkyvässä kastikkeessa lilluvia katkarapuja ja muusin tilalla kämmenenkokoinen köntti klimppiintynyttä riisiä (joku sanoisi, että sushi/puuroriisiä. Minä sanon köntti-). Moskova-HKI-välillä välipala: Kuiva sämpylänkäntty, jonka välissä köntti juustoa ja kanaa ilman rasvaa, ilman rehuja, ilman mitään muuta. PS: Kämmenenkoko oli ilmeisesti joku standardi. Lisäinfo: Allekirjoittanut ei todellakaan vaadi gourmeeta. Nälässä ja pienemmässäkin pikkupurtavan mieliteossa kaikki käy ja yleensä ihmiset ihmettelevät, että sanon rakastavani lentokoneruokaa en ainoastaan ruoan vaan kenties koko lentokoneympäristön vuoksi. Siinä on jotain 'spessua'. Paitsi ettei sittenkään aina. Näköjään.

*  Palvelu aivan onnetonta. Mitä tahansa pyytäessä (maitoa kahviin saisko eikö?) sai osakseen todellisen tappokatseen, joka ei paljon jättänyt arvailun varaan. 'Maitoa? Kahviin? Dille! Miksi?' Lennon alussa lentoemot tarjosivat mukilliset mehua tai vettä, jotka mukit haettiin pois about viiden minuutin päästä ikään kuin mahdottomalla kiireellä. Vaan kas, ruokatarjottimia ei siivottu varmaan puoleen tuntiin. Siinähän sitten yrität ahtaassa tilassa katsoa leffaa/siirrellä jalkojasi/lähteä vessaan kun edessä nököttää aikapäiviä (okei, aikaminuutteja) sitten tyhjentynyt tarjotin -jonka olet tyhjentänyt ihan vaan siksi, koska nälkä, eli pakko. Juomavalikoima oli sekin suht supistettu, mikä ihmetytti monia (ainakin vierustoveria ja itseäni) siinäkin mielessä, että kyseessä oli 10 tunnin lento (Shanghai-Moskova) ja voisi kuvitella, että näillä etäisyyksillä ja hinnoilla (vaikka halvin yhtiö olikin) lentoyhtiö pystyisi tarjoamaan viintä, limpparia, vichyä et cetera kuten nyt normilentosettiin yleensä kuuluu. Tarjolla oli: vettä, appelsiinimehua, kahvia ja teetä. Hmph. Lisäinfo: Allekirjoittanut ei todellakaan vaadi mitään luksusluokan palvelua. Kaikki käy. Paitsi ei sittenkään. 

Mutta koska hei, aina pitää ajatella positiivisesti, niin plussana sanottakoon että:

* Koneen viihdetarjonta oli bueno: Leffaa, musaa, gameseja, hell yeah !
* Oli tarjolla tyynyt, viltit, tossut, silmäläpät, kuulokkeet
* Oli tarrat: Herättäkää minut 'ruoalle'/ Ei saa häiritä (edes ruokailun vuoksi)
* Lennot (Shanghai-Moskova-HKI) olivat olivat huokeammat kuin muilla lentoyhtiöillä
Lennot lähtivät ja saapuivat ajallaan 
* Pääsin turvallisesti KOTIIN !!! 


                  Bueno Balanssi: Hyvä leffa (Monuments Men) + Kaamea Ateria:


Lopuksi: Tämä on fiilis sillä, joka yrittää itsensä positiiviseksiajatella


Konkluusioksi: Tunnelma sillä, joka on itsensä onnistuneesti milteipositiiviseksi manipuloinut                                                                        ***   ***   ***

PS. Lentokentällä vastassa olivat äiti ja 9-vuotias pikkuveljeni, joka tietää kaiken niin autoista kuin lentohärveleistäkin. Kysyi siskolta: Maama muuten, millä lentoyhtiöllä sä lensit? Vastaus: Aeroflotilla. Veli: Et kai? Sisko: No miten niin? Veli: Luin just yhen lentokonekirjan missä sanottiin, että Aeroflot on tosi huono lentoyhtiö. Sisko (ikään kuin ei ymmärtäisi): No miten niin? Veli: Siinä sanottiin, että se henkilökunta on ihan hirveetä! Et ei oo hymyn hymyä! Sisko: Oho. Kas. Kumma. En ollutkaan ihan vaan vainoharhanen hullu.


4 kommenttia:

 1. Hmmm, jäikö sinulta oikeasti kokematta oikea kiinalainen lentoyhtiökin kotimaan lennolla? Noh, ens kerralla sitten... ;-)
  -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ! VOI EI! Ilmeisesti menetin siis jotain hyvin perustavanlaatuista lähtemällä kotiin (?) Jos olisin tuon kokenut, olisi Aeroflot ollut siis kenties unelmieni täyttymys ? Dääm. Mun on tultava takas, makso mitä makso (=mielenterveyden).

   Poista
 2. Kiva kuulla että pääsit hyvin tai melkein hyvin kotiin:)
  En ole koskaan matkustanut Aeroflotilla eikä se ole koskaan oikein innostanutkaan. Mutta ihan tiedoksi,Finskin ruokatarjonta TLV-Helsinki lennoilla on ollut ihan kamalaa! Niinpä olen ottanut omat eväät mukaani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moooi Jael ihana ! Matka meni hyvin siihen nähden että oli kuitenkin 10h lento + 10h jatkolennon odotus Moskovassa : P Kauhulla odotin koko rumbaa Shanghaissa, mutta matkalla olo helpotti: Tiesin olevani liikkeellä oikeaan suuntaan. Muulla ei väliä.

   Finskillä oli muistaakseni ihan kaamea lounas myös kerran lentäessäni Pariisiin. Yh. Yrmeät lentoemot nakkasivat eteen itseäänkin yrmeämmät sandwichit. Lensin Finskillä myös Lontoosta Shanghaihin ja oli ihan bueno. Ilmeisesti taso vähän vaihtelee kohteista riippuen. Mutta tämä selvä: Ei Finskiä välille Hki-Tlv. : )

   Poista